دیوارهای خالی و بدون استفاده که می توانند در جذاب کردن محیط اطراف ما نقش مهمی داشته باشند. با اجرای دیوار سبز بر روی این دیوارها می توان زیبایی فضا را دو چندان کرد. دیوار سبز یا green wall به فضای عمودی سبزی گفته می شوند که بر روی تمام و یا بخشی از دیوار به صورت مستقل اجرا می گردند.

 نوعی از این دیوارهای سبز را بارها ما در فضای شهری  به طور تصادفی دیدیم که گیاهانی همچون گیاه مو به دیوار چسبیده و دیوار و یا نمای ساختمان را پوشانده است. این درحالیست که اجرای دیوار سبز در فضای داخلی متفاوت است.

 آنچه دیگران می خوانند:

در ادامه به بررسی انواع دیوار سبز بر اساس نوع اجرا می پردازیم.

دیوار سبز به روش های متفاوتی اجرا می گردد. که از بین آنها میتوان به دو روش پرطرفدار کابلی و مدولار اشاره کرد.

 شرکت چکادبام که به صورت تخصصی دارای 10 سال تجربه در این زمینه می باشد، نیز از این دو روش برای سبز کردن دیوارهای شما استفاده می کند.

دیوار سبز مدولار: این روش یکی از پرطرفدار ترین روش های اجرای دیوار سبز در شرکت چکادبام می باشد.

 در این روش از زیر سازی فلزی استفاده می شود به این صورت که بر روی دیوار با کمک پروفیل های آهن شاسی کشی انجام می گردد سپس فلاورباکس هایی از جنس ورق گالوانیزه که به صورت پیش ساخته در کارگاه ساخته شده و رنگ پودری و کوره ای خورده بر روی این شاسی ها نصب می گردد.

این شاسی کشی سبب ایجاد فاصله از دیوار می شود تا از ایجاد رطوبت بر روی دیوار جلوگیری شود. از طرفی به دلیل قرار گرفتن سینی تخلیه در انتهای هر ردیف از فلاورباکس ها، دیگر نگرانی از خروج آب نخواهید داشت.

در مرحله بعد نیز تمام لایه های مورد نیاز برای کاشت همچون لایه ژئوتکستایل و ژئودرین درون فلاورباکس ها قرار می گیرد و در نهایت گیاهان پیشنهادی براساس نور و شرایط آب و هوایی محیط، در این فلاورباکس ها کاشت می شوند.

d745ae7c-0c39-4329-9f9e-d61ccb8e5cc7

دیوار سبز کابلی: در این روش بیشتر گیاهان رونده مد نظر هستند. در روش دیوار سبز کابلی بستر کاشتی برای این نوع گیاهان در نظر گرفته می شود.

 این بستر کاشت می تواند از نوع فلاورباکس باشد و روی زمین قرارگیرد و یا به صورت مدولار بر روی دیوار نصب شود. سپس کابل کشی ها بر روی دیوار انجام می گردد.

 در مرحله بعد لایه های کاشت که پیشتر در مورد آنها توضیح داده شده است داخل فلاورباکس ها قرار می گیرند و در مرحله آخر گیاهان رونده درون این فلاورباکس ها کاشته می شوند. 

چه گیاهانی مناسب کاشت در دیوارهای سبز هستند؟

انچه که در انتخاب گیاهان برای دیوار سبز بسیار حائز اهمیت است مقدار نور مورد نیاز گیاه و همچنین شرایط آب و هوایی محیط می باشد. شما می توانید براساس سلیقه خود گیاهان همیشه سبز و یا فصلی انتخاب کنید. در این انتخاب دسته دیگری هم وجود دارد گیاهانی با برگ های درشت و یا ریز برگ ها.

12f3304c-f155-409e-902a-398f1a77e0f2

 

چند نمونه از گیاهان پرطرفدار داخلی برای دیوار سبز می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

گیاه آگلونما: این گیاه دارای انواع مختلفی است و در دسته گیاهان آپارتمانی بشمار می آید. که سبب پاکسازی هوای اتاق می گردد. نگهداری از این گیاه تقریبا راحت است و نیاز به نور زیادی نیز ندارد.

گیاه شفلرا:  شفلرا یکی از گیاهان محبوب آپارتمانی محسوب می شود که در دیوار سبز هم می توان از آن استفاده کرد. این گیاه به نور متوسط تا زیاد غیر مستقیم نیاز دارد.این گیاه هم مانند بسیاری از گیاهان به آبیاری زیاد در فصول گرم و آبیاری کم در فصول سرد نیاز دارد.

گیاه آنتوریوم: این گیاه با گل های جذابش، زیبایی دیوار سبزتان را چند برابر می کند. این گیاه با نور غیر مستقیم ولی کم رشد خوبی خواهد داشت.

 خاک این گیاه نیز همواره باید مرطوب باشد و از خشک شدن خاک باید اجتناب کرد.

گیاه برگ بیدی: این گیاه دارای گل های صورتی، بنفش و یا سفید هستند. این گیاه از جمله گیاهان تصفیه کننده هوا محسوب می شود.

خاک این گیاه باید مرطوب باشد و اما نور مورد نیاز برگ بیدی باید در مکانی پر نور و غیر مستقییم تگهداری شود.

گیاه پتوس: از جذابترین گیاهانی بشمار میاید که شرایط نگهداری بسیار آسانی دارد. این گیاه در برابر نور کم مقاوم است اما به نور زیاد و غیر مستقیم علاقه دارد. از طرف دیگر بهتر است به میزان کم آبیاری شود.